Biografia

Biografia

MIKHAIL AFANASIEV

Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Federatës Ruse në Republikën e Shqipërisë

Ka lindur në 1954 në Moskë. 

Në vitin 1980 mbaroi studimet në Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare (fakulteti i të Drejtës Ndërkombëtare) dhe filloi karrierën diplomatike. 

Mbajti dëtyra të ndryshme në Aparatin qëndror të Ministrisë së Jashtme, si edhe në përfaqësitë diplomatike jashtë vendit (Xhibuti, Nigeri, Francë). 

Në vitet 2000-2005 është Zëvendësdrejtor i Departamentit të Burimeve Njerëzore të MPJ-së, në 2005-2010 – Ambasador i Rusisë në Etiopi.   

Në vitin 2010 u emërua drejtor i Departamentit të informacionit të MPJ-së. 

Ka rangun diplomatik të Ambasadorit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë nga viti 2013. 

Flet frëngjisht dhe anglisht. 

Është i martuar, ka një vajzë.